Време за икономическа дипломация в отношенията България – Албания

Среща между посланика на Албания в България – Н.Пр. г-н Бояр Скъндо и г-н Цветан Симеонов, зам.председател на БТПП се проведе днес. Г-н Скъндо предаде информация за настоящата икономическа ситуация в страната и отбеляза, че Албания все повече се развива в областта на туризма. Вече има посещения и от български туристи, които са привлечени от морското крайбрежие на страната и летуват там.

Посланикът на Албания информира, че се очаква магистралният път между Тирана и Прищина, част от коридор № 8 да бъде готова в средата на 2009 год., с което пътната мрежа на Балканите се подобрява.

Стана ясно, също така, че Албания е заинтересована да се увеличат инвестициите на български фирми. Г-н Симеонов предложи БТПП и Посолството на Албания да проведат през 2009 год. поредица от събития за информиране на българския бизнес за условията за инвестиране в балканската страна. Те ще включват – информационен семинар за българските фирми, представяне на възможностите за туризъм в Албания, посещение на българска бизнес делегация в Тирана и др.

 

 

Back   HOME

14 ноември 2008 г.