За първи път в България се връчи награда за управление на качеството "Босей – стремеж към звездите"

На 30 октомври 2008 год. председателят на БТПП Божидар Божинов се срещна с проф. Катсутоши Аяно – директор на департамента по Бизнес администрация в Токайския университет. В срещата участваха доц.д-р Иван Стойчев директор на Центъра за развитие на управленски умения към Института за следдипломна квалификация при УНСС и Георги Стоев – член на ИС на БТПП.

Проф. Аяно работи по проблемите на тоталното управление на качеството във и извън Япония, председател е на Японското общество по бизнес мениджмънт и член на Комитета за японската награда по качеството на името на У.Е.Деминг.

За първи път подобна награда се връчва и в България по инициатива на Българската търговско-промишлена палата, Българо-японския икономически съвет, подкрепена от Института за следдипломна квалификация при УНСС, Японската асоциация за международно сътрудничество /ДЖАЙКА/ и Токайския университет .

По време на срещата г-н Божинов и проф. Аяно обсъдиха как да се създадат възможности за стимулиране на малките и средните предприятия за повишаване на качеството на българските прозводители и тяхната конкурентноспособност на пазара на ЕС.

След срещата проф. Аяно се срещна с Националния център за професионално обучение в системата на БТПП.

Същия ден на специална церемония по завършване на дейността на ДЖАЙКА в България, наградата за управление на качеството “Босей – стремеж към звездите” получиха МБАЛ “Токуда Болница София” и “Оптикс” АД – Панагюрище. Отличията бяха връчени от Цветан Симеонов – зам.председател на БТПП. По време на церемонията присъстваха извънредния и пълномощен посланик на Япония у нас Н.Пр. Ценехару Такеда и г-н Такеши Коморо – постоянен представител на ДЖАЙКА в България. От името на мистъра на икономиката и енергетиката приветствие към участниците в церемонията поднесе зам.министър Нина Радева.

.

 

Back   HOME

30 октомври 2008 г.