Среща с първи секретар на Посолството на Судан

На 10 септември 2008 г. на среща между зам.председателя на БТПП, Тодор Стайков с първия секретар на Посолството на Република Судан в България, Салих Муса Ейса Муса, бяха обсъдени съвместни действия за разширяване на икономическото сътрудничество и търговия между България и Судан.

Г-н Муса информира, че се предвижда бизнес делегация от Судан да посети страната през ноември 2008 г. През същия период ще се пр оведе сесия на Смесената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество между двете страни в София. БТПП ще съдейства за организиране на бизнес форум и двустранни срещи между български и судански фирми.

Г-н Стайков подчерта, че двете страни имат нереализирани възможности за сътрудничество в туризма, търговията, строителството, хранителната промишленост.

В Библиотеката на БТПП е на разположение информация за насърчаването на инвестициите в Судан, Закон за насърчаване на инвестициите в Судан, туристически и икономически данни. За контакти: тел.: 02 81 17493, е-mail: libr@bcci.bg.

 

 

Back   HOME

11 септември 2008 г.