Проведена среща на 26.03.2008 г. с представители на
Агенция за промоция на търговията на Андалусия “ЕКСТЕНДА”( EXTENDA)

Заместник-председателят на БТПП - Цветан Симеонов, прие делегацията на Агенцията за промоция на търговията на Андалусия “ЕКСТЕНДА”, която включваше Jose Antonio Mallen ( Испански представител на EXTENDA) , Eva Nazsaly ( Директор на офиса в Унгория -Director of the EXTENDA office in Hungary) и Gyongyi Adali ( Маркетинг анализатор -Market Analist of the EXTENDA office in Hungary и г-жа Лаура Ариза /Laura Ariza/ от търговското представителство в София.

  • Информира ги, че по време на визитата на Краля на Испания Н.В. Хуан Карлос I в България, БТПП подписа Споразумение за сътрудничество с Върховния съвет на търговско-промишлените палати на Испания през 2003 год.
  • По същото време с създаден и Българо-испанския бизнес съвет към БТПП под председателството на Димитър Пампулов, който е много активен и работи в тясно сътрудничество с Търговското представителство в София.
  • Накратко ги запозна с услугите, които БТПП оказва и ги увери, че могат да разчитет винаги на нас.

Директорката на офиса на Екстенда в Унгария обяви, че Агенцията има 18 офиси извън Испания – в Европа и между тях в Ню Йорк и два в Южна Америка. Основният офис на фирмата е в Севиля и работят с фирми, които проявяват интерес към търговия с международни фирми. Обмислят въпроса за откриване на офис в България или Румъния . Симеонов ги насърчи да изберат България, която може да стане координационен център на Балканите.

Димитър Пампулов ги запозна с функциите на Българо-испанския бизнес съвет и дейността и целите му.
 

 

Back   HOME

28 март 2008 г.