БТПП организира участието на български фирми на
Международно изложение на автомобилни части в Китай – ЕКСПО CIAPE 2008

 

Дати : 12 - 15 ноември 2008 г.
Периодичност : Ежегодно
Място : Китайски международен изложбен център, Пекин

Площ на изложението : 8 0 000 кв.м.
Изложители : 2 000 (очаквани)
Посетители : 6 0 000 (очаквани)
Вид посетители : Професионалисти

Типичните характерни черти на ЕКСПО CIAPE:

  • Организира се от Министерството на търговията на НР Китай.
  • Изключителна международна платформа за изложения, търговия и сътрудничество, предоставяна от държавата
  • Участват само водещи китайски предприятия.
  • Съорганизатори са водещи международни производители на автомобилни части, 8 от първите световни производители на автомобили и 15 от водещите китайски автомобилни групировки с цялото си участие.

Запознаване с ЕКСПО CIAPE:
Изправени пред икономическата глобализация днес, предприятията трябва да притежават световна визия, като обръщат специално внимание на глобалните ресурси и пазари и участват в международното разделение и конкуренция за оцеляването и развитието си. Автомобилостроенето е един от отраслите с най-висока степен на глобализация в света. Провеждането на Китайското международно изложение на автомобилни части – ЕКСПО CIAPE е значимо събитие за укрепването и разширяването на международното сътрудничество и обмен, за стимулирането на баланисраното развитие на вноса и износа на изделия на автомобилостроенето и за усъвършенстване на китайската индустрия за автомобили и авточасти. ЕКСПО CIAPE също така е ефективна стъпка напред към координацията на потребностите на китайския пазар както във вътрешен, така и в международен аспект и за балансирането на китайския внос и износ. То е и от особено значение за координираното сътрудничество и взаимно развитие между китайската автомобилна промишленост и автомобилостроенето в цял свят.

В контекста на острата конкуренция на световния автомобилен пазар, китайската автомобилна промишленост привлече световно внимание със своя огромен пазар на авточасти, ниски цени и непрекъснато повишаващо се качесство. Най-големите производители на автомобили в света, доставчици на авточасти и купувачи един след друг пренасочват покупките си към Китай. Същевременно смесени предприятия за автомобили и авточасти в Китай също започнаха покупки на местния пазар в резултат на бързото си разрастване. Непознаващи и нямащи опит обаче в сферата на индустрията на авточастите в Китай и огромния му пазар, капацитетът и опитът на тези предприятия са в начален стадий и с ледователно те спешно се нуждаят от ефективна, нормативна платформа на високо ниво.

Като развиваща се страна, Китай отбеляза бързо увеличаване на мащаба на автоиндустрията си. Като следствие, нарастват и потребностите на страната от ефективно и модерно управление, информация, научо-изследователски философии, капитал, високо качество и технологичен напредък в сферата на авточастите. Това ще създаде огромен пазар и ще разкрие възможно най-добри възможности за мултинационалните компании да пренастроят индустриалните си вериги.

Одобрено и подкрепяно от китайското правителство, Китайското международно изложение на авточасти ЕКСПО CIAPE е единственото международно подкрепяно от държавата изложение на авточасти, провеждано в съответствие с принципите на глобализацията, специализацията и изискванията на пазара. То ще отвори прозорец както пред китайската, така и пред международната индустрия на автомобилостроенето и авточастите чрез представяне на нивото им на развитие и тенденциите за растеж. То също така ще послужи и като плагформа за лансирането и комерсиализацията на нови изделия, продукти, технологии и материали, утвърждаване на имиджа на търговски марки, въвеждане на напреднали технологии, оборудване, ключови части, водеща управленска и технологична чуждестранна информация. Освен това изложението цели и да насърчи вноса и износа, развитието на нови пазари, инвестициите и кооперирането както в страната, така и в чужбина, взаимовръзките между научните изследвания и производството и взаимния обмен. Убедени сме, че ЕКСПО CIAPE ще осигури на китайската и международната индустрия на авточастите инклузивна и многоперспективна платформа за изложение, търговия и сътрудничество. Несъмнено изложението ще се превърне в международно събитие, приемано и оценявано от широк кръг доставчици, купувачи и медии от цял свят за целите на взаимната изгода и прогрес.

Изложители и посетители:
Изложението ще бъде посетено от доставчици и купувачи на автомобили, авточасти и изделия за следпродажбено обслужване, професионалисти от Китай, САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Бразилия, Мексико, Испания, Русия, Швеция, Унгария, Чехия, държави от Близкия Изток, Япония, Южна Корея, Индия, Турция, Сингапур, Тайланд, Хонг Конг и Тайван и др.

Категории експонати:
Категории експонати:

  1. Авточасти и компоненти: д вигателни системи, шасита, спирачни системи, управляващи системи, каросерии и части, електронни системи, ауспусни системи, гуми и др.
  2. Изделия за следпродажбено обслужване:
    • Авто електронни изделия: аудиоплейъри, телевизори, системи против кражба, телефони, системи за сателитна навигация, позициониране и контрол, автоматични врати и прозорци, климатици, хладилници, реверсни радари, крушки и цялостни осветителни системи и др.
    • Необходими продукти за автомобила: стъкла, седалки, покривала, възглавници, калъфи за волан, предпазни колани, акустични филтри, чистачки, ключалки, дискове, орнаменти, сенници, външни части, ароматизатори и др.
    • Автокозметика и препарати за поддръжка: устройства за почистване и поддръжка, вакси, смазки, адитиви, лакове, полиращи продукти, детергенти и парфюми и др.
    • Инструменти за ремонт и тестване, устройства за инсталации за лакиране/полиране и паркингови устройства.
    • Автосервизи за експресен автомобилен ремонт и следпродажбено обслужване и сервиз.
    • Оборудване и изделия за екологично-ориентирани автомобили, рециклиране и третиране на скрап.
  3. Автоконверсионно оборудване и изделия
  4. Технологии и продукти за енергоспестяване
  5. Медии и клубове, свързани с автопродуктите

Тарифи за участие:
Цената на оборудван стандартен щанд варира между 145 евро/кв.м. и 210 евро/кв.м. в зависимост от разположението в залата. Минималната изградена площ е 9 кв.м. Подробни тарифи ще намерите в приложената заявка за участие.

Как да участвате в изложението:
Фирмите, желаещи да участват следва изтеглят и попълнят заявката-договор и да ни я изпратят на E-mail: fairs@bcci.bg, факс: 02/981 66 26 или по пощата на адрес: Отдел “Панаири и изложби”, БТПП, ул. Искър 9, 1058 София.

Какво ви привлича в Китай:

    Бързо развиваща се икономика
    • Китай е 4-тата по големина икономика и 3-та по търговски обем в света.
    • През последните няколко години страната отбелязва стабилен годишен темп на нарастване на БВП от около 11,4% и е една от най-бързо развиващите се икономики в света.
    Огромен пазарен потенциал, капацитет за нарастване на търсенето
    • През 2007 г. в Китай общият брой автомобили достигна 8.8 млн. Страната вече е вторият по големина потребител на автомобили и третият най-голям производител на коли в света. Бързият растеж на пазара на автомобили в Китай създаде ново търсене за глобалната автомобилна промишленост.
    • Понастоящем по-малко от 3% домакинства в Китай притежават автомобил. Прогнозите са броят на притежаваните коли да достигне 80 милиона до 2010 г. Дори и при това положение, броят притежавани автомобили на 100 души в Китай е същият като в САЩ през 1925 г., във Великобритания през 1950 г. и в Япония през 1965 г. Китай е най-големият потенциален пазар на автомобили в света.
    • През 2010 г. обемът на продажбите на индустрията за авточасти в Китай ще достигне 800 млрд. RMB с обем на експорта от 5 0 млрд. долара.
    Баланс между качество и цена
    • Днес засилващата се конкуренция на глобалния пазар и нарастващият натиск за по-ниски производствени разходи принуди мултинационалните групировки да търсят нов баланс между качеството и цената.
    • В сравнение с развитите страни, Китай разполага с многобройни и евтини човешки ресурси и достатъчен инженерен и технически персонал.
    • Китай предлага по-ниски стартови и оперативни разходи в сравнение с другите страни по света.
    • Освен това Китай може да се похвали с конкурентоспособни разходи за инженеринг, иновации и научни изследвания.
    • Китай днес усвоява и придобива иновативните дизайнерски и инженерни техники и технологии от другите страни. Балансът между високо качество и ниски разходи постоянно ще повишава глобалната конкурентоспособност на автомобилната продукция на Китай на световните пазари.
    • Най-конкурентоспособните доставчици на авточасти могат да бъдат намерени тук, в Китай.

Какво ще ви привлече към ЕКСПО CIAP :

    Отлична платформа
    • В ЕКСПО CIAPE включва широк спектър компании-участнички от цял свят, както и целият диапазон от 8-те производствени бази за автомобили и авточасти в Китай: Чангчун, Тианджин, Шанхай, Чонгкинг, Вухан, Вуху, Тайджоу и Ксиамен. Изложението също така представя всички вътрешни асоциирани предприятия на индустриалните вериги за авточасти и следпродажбени продукти. Купувачите могат напълно да се възползват от това изложение, за да се запознаят с основните световни доставчици, да открият и създадат нови канали за доставки и покупки.
    • Експозицията ще предостави златна възможност за купувачи от цял свят да получат всеобхватно и точно разбиране за общото ниво на китайската автомобилна промишленост и тенденциите и на развитие, както и да получат детайлна информация за производството, качеството, цените и възможностите за сътрудничество на китайския пазар на авточасти.
    • ЕКСПО CIAPE определено ще разкрие възможности за бизнес и ще послужи за отлична платформа за информационно консултиране, обмен и търговия между международните компании за авточасти, стремящи се да навлязат на китайския пазар.
    Търговска витрина
    • Изложението изчерпателно ще представи последните тенденции в глобалната автомобилна индустрия, водещите производства и технологии, новаторски научно-изследователски философии, концепции за опазване на околната среда, производствени и търговски тенденции, както и управленски стратегии.
    Влияние
    • Пекин, където ще се проведе ЕКСПО CIAPE , е столицата на Народна Република Китай. Разположен в сърцето на Източна Азия, градът е не само център на транспорта и комуникациите на Китай (логистичен и информационен), но и средище на международната авиация. Като политически, културен, информационен и научно-изследователски център, градът е интернационален метрополис, който съчетава китайската традиционна цивилизация с модерната автомобилна култура.
    • По време на изложението ще се формулират широк диапазон насоки за развитието на китайската индустрия на авточастите и намеренията за взаимноизгодно сътрудничество между нациите. ЕКСПО CIAPE ще послужи като компас за китайската автоиндустрия и медународно сътрудничество.

Добре дошли в Китай

  • Развитието на автомобилната промишленост в Китай беше облагодетелствано от политиката на реформи в страната и отварянето и към външния свят, както и от засиленото и коопериране с глобалната автомобилостроителна промишленост. Благодарение на икономическата интеграция, Китай се превърна във втория по големина потребител и третия по големина производител на автомобили пет години след присъединяването си към СТО. В този контекст, Китай ще разкрие по-големи възможности за коопериране от всякога досега за глобалната индустрия на автомобилостроене и прозиводство на авточасти. Кооперирането ще доведе до печеливша ситуация, която не само ще развие китайския пазар, но и самите мултинационални компании.
  • През ноември 2008 г., в очакване на Олимпийските игри, ще ви посрещнем с добре дошли в Пекин, за да участвате в това грандиозно международно изложение на китайската индустрия за авточасти под формата на изложби, посещения, покупки, обмен, коопериране, търговски преговори и т.н.

За обратна връзка:

За допълнителна информация сме на Ваше разположение на
тел./факс: 02/981 66 26, тел.: 02/989 72 40,
E-mail: fairs@bcci.bg - отдел “Панаири и изложби” .

Официален уеб-сайт на изложбата : www.iapechina.com


 

 

Back   HOME

25 март 2008 г.