Годишни награди на БТПП за 2007 година

На 5 декември 2007 г. от 17:00 часа в х-л Шератон, зала “Средец” на официална церемония ще бъдат връчени Годишните награди на Българската търговско-промишлена палата за 2007 г.

Традицията на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) за раздаване на годишни награди на фирми, регионални палати, браншови организации, дипломати и журналисти датира от 1994 г. С наградите се удостояват: дипломати - за принос в развитието на икономическите връзки с Република България; водещи фирми – за постижения в бизнеса на база класацията на БТПП ТОП-100; регионални палати и браншови организации - за активно участие в постигане целите на БТПП; журналист и медия - за популяризиране дейността на БТПП в услуга на българския бизнес с информации, репортажи и интервюта.

За този период БТПП е наградила 20 посланици и представители на чуждестранни мисии и организации, акредитирани в България, 15   търговски съветници, над   80  фирми и холдинги, над 17  журналисти и медии. От 2000  г. БТПП въведе и раздел браншова организация и за последните години са наградени 6   браншови организации.

През 1999 г. за първи път БТПП представи класацията ТОП-100. Критериите, които БТПП използва са класически и безпристрастни, прилагат се в световните класации на “Форбс” и “Форчън”, и са изключително от икономически характер.

Тази година за девети пореден път БТПП извърши класацията ТОП-100 за фирмите, водещи в българската икономика. Фирмите са класирани по максималното изменение на приходите от продажби през 2006 г. спрямо 2005 г.

Класацията на БТПП ТОП - 100 и новата за 2007 г. класация ТОП-300 се основават на публично обявените данни от счетоводните отчети на фирмите, което изключва елементи на субективизъм.

БТПП използва възможността да представи тези фирми пред чуждестранните партньори и инвеститори, като оповести техните резултати в над 2 000 търговско-промишлени палати в света, от които само европейските ни партньори имат над 14 милиона фирми-членки, както и на всички международни форуми, в които участва България.

Класацията се разпространява и до всички Световни търговски центрове, всички търговски представители на България в чужбина и всички чужди представители в София.

Списък на годишните награди на БТПП за изминалите години може да намeрите на интернет-страницата на Българската търговско-промишлена палата: http://www.bcci.bg.

 

.




 

Back   HOME

28 ноември 2007 г.