Среща на туристически фирми от Събрия и България

Туристически фирми от Сърбия се срещнаха с български партньори на 25 октомври 2007 г. в БТПП.

Белградската търговска палата и Асоциацията на туристическите агенции в Сърбия инициира посещение на делегация от сръбски туристически фирми в България. Делегацията бе водена от Ангелина Зрилич, секретар на Асоциацията по туризъм и кетъринг към Белградската ТП и Срдиан Дживджанович, генерален секретар на Асоциацията на туристическите агенци в Сърбия.

От Българска страна се представиха Българската асоциация на туристическите агенции, Асоциацията на българските туристически агенти и Националният хотелиерски мениджмънт клуб и над 40 туроператори и туристически агенции.

Туристическият потенциал на Сърбия и възможностите за сътрудничество с партньори от България бе представен от 15 сръбски туристически фирми. Те очертаха желанието си за привличане на повече български туристи и туристи от региона. През следващата година Сърбия ще бъде домакин на Евровизия 2008.

Транспортните комуникации и туризмът ще бъдат улеснени след пускането на редовна въздушна линия между София и Белград от декември 2007 г. от България Еър.

 

Back   HOME

26 октомври 2007 г.