Фирми от Валенсия атакуват българския пазар

Испанските фирми и в частност тези от Валенсия имат голям интерес от навлизането на българския пазар. Влизането на България в Европейския съюз (ЕС) е допълнителен стимул в тази насока.

Това бе подчертано на среща на испанска делова делегация, водена от директора на общинската фирма PEMSA Хосе Игнасио Ореро, с шефът на дирекция „Бизнес център” към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Мариана Стефанова и председателя на Българо-испанския бизнес съвет към БТПП Димитър Пампулов.

Гостите са представители на фирми, работещи в областта на химическата и хранително-вкусовата промишленост, фармацевтиката, козметиката, опазването на околната среда, новите енергийни източници, консултантската дейност, включително и в областта на разработването на проекти по линията на ЕС.

PEMSA е посредник при изпълнението на проекта България 1 за паневропейско фирмено сътрудничество Монкада-България, който се ползва с подкрепата на Европейската комисия и на испанското министерство на промишлеността, туризма и търговията.
Гостите ще имат делови срещи във Варна, сред които и с представители на регионалната Търговско-промишлена палата.

 

Back   HOME

21 юни 2007 г.