Презентация на фармацевтични фирми от Пакистан

На 10 май 2007 г. БТПП съвместно с Агенцията за развитие на търговията на Пакистан организираха презентация на фармацевтични фирми от Пакистан. Г-н Цветан Симеонов, зам.председател на БТПП заяви по време на официалното откриване, че България представлява растящ пазар и дава възможности за много нови контакти в рамките на членството на страната в ЕС, а Пакистан е надежден и интересен партньор.

Бе направена презентация на фармацевтичния сектор в Пакистан, като в страната оперират около 450 производители на фармацевтични продукти, от които само 29 са мултинационални компании. Съществува добра регулативна рамка за спазване на всички изисквания при производство на лекарства и медицински консумативи в Пакистан. Пазарът на такива продукти в Пакистан възлиза на 1,6 млрд.щ.д. Растежът на износа на тази продуктиця е около 40% на година.За 2006г. износът на фармацевтични изделия възлиза на 85 млн.щ.д. За 2007 г. се очаква износът да нарастне с 23%. Основните производствени мощности са разположени в градовете: Лахор, Карачи, Пешауер и др.

В БТПП Пакистанските фирми представиха пред български партньори лекарства, таблети, капсули, течни и инжекции на прах, емулсии, билкови и цветни есенции и др.

Г-н Ардо, директор на Агенцията за развитие на търговията на Пакистан обобщи възможностите за сътрудничество в областта на фармацевтичната индустрия между България и Пакистан като: joint venture , внос на биотехнологии в Пакистан, производство и изследователска работа въз основа на контрактни отношения и др.



 

Back   HOME

16 май 2007 г.