БТПП ще организира „Дни на Мароко в България”

„Дни на Мароко в България” ще се проведат в края на месец юни. Това договориха на среща зам.-председателят на БТПП Цветан Симеонов и Абделатиф Мазуз, председател на Камарата на занаятите на Мароко.

В срещата участваха г-н Дрис Алауи – първи секретар към Посолството на Мароко в София и почетния консул на България в Мароко г-н Сентиси ел Идриси Хасан.

 

Организатори на форума ще бъдат БТПП и Камарата на занаятите на Мароко с подкрепата на българското Министерство на икономиката и енергетиката и на дипломатическата мисия на Мароко у нас.

Програмата на Дните предвижда изложба на марокански занаятчийски изделия, двустранни срещи , дегустация на мароканска риба и културни събития.

Планира се в края на месец ноември да бъдат проведени „Дни на България в Мароко”, съпътствани от двустранен бизнес форум. Интерес към участие в него вече са заявили български фирми от областта на асансьорната техника, слънчевата енергия и възобновяеми енергийни източници и производители на селскостопанска продукция.

В търговския регистър, поддържан от БТПП, са регистрирани 8 дружества с мароканско участие. От тях 7 са изцяло с марокански капитали.


 

Back   HOME

13 април 2007 г.