Японски журналисти търсят нови туристически маршрути в България

Група японски журналисти посетиха БТПП за среща с представители на Българо-японския икономически съвет и Регионални ТПП . На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество и съдействие при очертаването на нови туристически маршрути за японски туристи, посещаващи България.

Японските журналисти работят в списания, разпространявани чрез авиокомпании.

Г-н Георги Стоев, член на ИС на БТПП и зам.председател на БЯИС подчерта, че историята, природата, минералните извори и културата на България са достатъчно привлекателни за японските туристи. Той убеди японските журналисти, че БТПП и БЯИС са готови да съдействат за осъществяване на контакти с различни региони, палати и фирми от страната. На срещата присъстваха представители на регионални ТПП на Габрово, Варна, Враца и др. Всеки от тях описа и представи най-атрактивните туристически места в своя регион с различни промоционални материали.

Г-жа Нели Сандалска, като представител на БЯИС и изп.директор на туристическа компания отбеляза, че през 2006 г. японските туристи, посетили страната ни чрез „Балкантурист” са се увеличили два и половина пъти. Тя посочи, че интересът на за японските туристи е насочен предимно към природните и исторически обекти в България, а не толкова към морски рекреативен и планински ски туризъм. Г-жа Сандалска допълни, че японските туристи предпочитат комбинираните турове , включващи посещения освен на България , но и на съседните ни страни като Румъния, Турция, Гърция.

Станислав Новаков , член на БЯИС и представител на „Бългериън Вип Турс” представи възможностите, които неговата компания предлага на японските туристи.

Японските журналисти ще посетят и редица туристически забележителности в цялата страна. Те ще имат среща и с представители на Държавната агенция по туризъм.

 

 

Back   HOME

5 април 2007 г.