Започна Международното специализирано изложение „Образование”

Близо 100 държавни, общински и частни училища, колежи и университети от страната и чужбина участват в Десетото юбилейно издание на Международното изложение „Образование”, организирано от "Меридиан-22"ООД.

Изложението е най-големият образователен форум , провеждан в столицата, който обединява 3 паралелни специализирани изложения:“Училища и колежи”, “Университети – кандидат-студентска борса” и “Обучение в чужбина”.

Връзката между учебните заведения и представителите на бизнеса е ключова за развитието както на икономиката, така и на образованието, посочи в изказването си на откриването на изложението председателят на БТПП Божидар Божинов.Той постави акцент върху организираната на изложението трудова борса за завършващите студенти. При търсенето на работна сила за бизнеса е важно да има база данни за завършващите студенти , специалностите им и придобитите умения, уточни г-н Божинов. По думите му изложението дава възможност на младите хора у нас да получат информация за програмите на учебните заведения и на центровете за професионална квалификация. Инвестицията в образованието е особено ценна днес, когато световните процеси налагат непрекъснато придобиване на нови познания, подчерта председателят на БТПП.

Специално място на изложението е отделено за професионалните учебни центрове, лицензирани от Националната агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет.

 

Те предлагат различни курсове за професионално израстване, квалификация и преквалификация.   

Изложението се организира със съдействието на Министерството на образованието и науката, Софийска голяма община, Националната агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет, Българска търговско-промишлена палата и Национална асоциация “Частно образование”.

В рамките на изложението се проведе кръгла маса на тема“Образование и бизнес - успешна икономика“.

„Образование 2007” се провежда в периода 8 – 11 март в зали 8, 9 и 10 на НДК       

 

Back   HOME

9 март 2007 г.