Новият посланик на Венецуела посети БТПП

Новият посланик на Венецуела –Рафаел Барето посети БТПП за среща с председателя на Палатата Божидар Божинов. Той бе придружен от търговският аташе към посолството – Франклин Ринкон.

Тема на разговорите бяха възможностите за активизиране на деловите контакти между бизнес средите на двете страни.

Председателят на БТПП увери, че Палатата е отворена за сътрудничество.Той изрази готовност за създаване на българо-венецуелска търговска палата към БТПП и покани на посещение в България бизнес делегация от Венецуела. Г-н Божинов информира, че БТПП е изпратила съгласуван проект на споразумение за сътрудничество с Федерацията на търговските и индустриални камари на Венецуела.

На срещата бе договорено в уебстраницата на БТПП да бъде публикувана информация за търговския и визовия режими, данъчната система, статута на чуждестранните лица и друга полезна бизнес информация за Венецуела, предоставена от посолството.

Г-н Ринкон информира, че правителството на Венецуела се ориентира към политика , насочена към активизиране на контактите с Европа.Той отбеляза, че през първото тримесечие на т.г. предстои сесия на смесената междуправителствена комисия , на която се очаква да бъдат подписани документи, стимулиращи бизнес контактите между двете страни.

В търговския регистър, поддържан от БТПП , има регистрирано 1 смесено дружество с венецуелско участие.

   

 

Back   HOME

23 февруари 2007 г.