Френско председателство на ЕС

На 31.07.2008 г. в Българската търговско-промишлена палата се проведе среща на Евроклуба при БТПП във връзка с поемането на председателството на Съвета на Европейския съюз от Франция от 1 ви юли 2008 г.

Посланикът на Франция Н. Пр. г-н Етиен дьо Понсен запозна членовете на Евроклуба с приоритетите на френското председателство в областта на енргетиката и промените в климата, имиграцията, отбраната и селското стопанство.

Другата дискусионна тема, представена от г-н Андреа Казини, изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и заместник председател на Евроклуба, бе специализацията на българската икономика в рамките на европейския пазар.

По време на срещата БТПП и УниКредит Булбанк АД подписаха споразумение за сътрудничество, с което обединиха усилията си за подпомагане на българското предприемачество в процеса на усвояване на средства от европейските фондове. Сътрудничеството между двете институции ще осигури подготовката и финансирането на проектни предложения по оперативните програми, семинари, обучения и проучвания на европейското законодателство.

В срещата на Евроклуба взеха участие посланици и търговски представители на страните-членки и кандидатки за членство в ЕС, политици, представители на браншови организации и регионални палати, корпоративни клиенти на УниКредит Булбанк и предприемачи

.

Back

1 август 2008 г.