БТПП отчете постигнатото от АОБР през 2016 г.

На редовно заседание на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), БТПП, като координатор на Асоциацията за 2016 г., отчете извършената дейност. Инициативите, позициите и становищата през годината, адресирани до държавните институции, са насочени към устойчивото обществено-политическо и социално-икономическо развитие на страната и засягат широк кръг въпроси от икономическия дневен ред на България – от ефективността на тристранния диалог до конкретни реформи в отделните стопански сектори.

БТПП предаде ротационното председателството на АОБР за 2017 г. на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

По решение на Асоциацията, считано от 1 януари 2017 г. се възстановява, след десетгодишно прекъсване, членството на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) в АОБР, респективно в Международната организация на работодателите (МОР).

По време на редовното заседание бяха обсъдени и приоритети на АОБР за 2017 г., които ще бъдат представени на политическите сили, а по-късно и на държавните институции, с оглед подобряване на икономическата среда и социалния диалог в страната.

Отчета за дейността на АОБР за 2016г. може да откриете ТУК.

 

 

Back

13 януари 2017 г.