БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


10 години Асоциация на месопреработвателите в България

На 16 юли 2004 г. (петък) във Велико Търново Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) тържествено ще отбележи 10-годишната от учредяването си – време достатъчно, за да се утвърди като професионална организация за защита на икономическите интереси на фирмите в бранша.

В условия на все още нелоялна конкуренция и недостатъчни държавни и обществени регулатори, Асоциацията месопреработвателите в България работи активно за реконструкция и модернизация на материално-техническата база, за осигуряване на оптимални условия за производство на висококачествени и безвредни храни.

Доказателство за авторитета на АМБ е непрекъснато нарастващият брой на нейните членове, на които се падат около 60% от пазара на месо и месни продукти в страната и първо място в конкурса “Най-успешен български браншови съюз за 2002-2003 г.”. Асоциацията провежда активен диалог с представителите на държавната власт и с Българската търговско-промишлена палата. Като член на БТПП, АТБ активно участва в дискусии по важни за бизнеса въпроси и получи наградата на Палатата за най-добра браншова организация за 2000 г.

В международен план АМБ е асоцииран член на Европейската асоциация на месопреработвателите, а през пролетта на 2004 г. получи ново международно признание - покана за членство в Съюза на търговците на живи животни и месо от ЕС (UECBV).

БТПП е убедена, че Асоциацията на месопреработвателите ще продължи и занапред да защитава успешно интересите на своите членове и ще участва активно в Съвета на браншовите организации към БТПП.

Back   HOME 12 юли 2004 г.