Общо събрание на Българската камара за охрана и сигурност

    На 04.02.2011 г. в заседателната зала на Народната библиотека в гр. София се състоя Общо събрание на Българската камара за охрана и сигурност /БКОС/. На заседанието бяха приети някои промени в структурата и управлението на сдружението, за да се създадат предпоставки за по-ефективната му дейност и по-голямо удовлетворение на неговите членове.

    След анонимно гласуване за председател на БКОС беше избрана г-жа Николета Спасова, главен редактор на списание „Охрана Оръжие Сигурност”, а г-н Дилчо Манчев, управител на „АС Ди Ман” ЕООД – за заместник-председател.

    Съставът на Управителния съвет беше намален от 7 на 5 човека, като в него пак с анонимно гласуване бяха включени – досегашния председател г-н Тотю Русенов, управител на „АСО Трезор – 2 М” ЕООД, г-н Петър Буров, управител на „Изворите” ЕООД и г-н Емил Атев, управител на Агенция за сигурност „Атнес” /гр. Троян/.

    За председател на Контролния съвет беше избран досегашния член на Управителния съвет г-н Живко Желев, управител на „СОТКОМ” ООД.

    Всички членове на Общото събрание единодушно взеха решение да се приложи Устава по отношение на членовете на БКОС, които не плащат повече от една година членския си внос и не участват по никакъв начин в дейността му, с което те бяха изключени от състава на сдружението.

    Председателят г-н Тотю Русенов изнесе отчетен доклад за дейността на Управителния съвет през 2010 г., в който обективно беше отразил организираните мероприятия, съпътстващите проблеми и тенденции в бранша. По време на дискусиите Т. Русенов даде информация за състоялото се предишния ден заседание на Консултативния съвет на МВР и предупреди за започналите масови проверки по охранителните фирми за изрядност в работата и документацията.

    Докладът с насоките за развитие на БКОС през 2011 г. приоритизира подобряването на бизнес средата чрез противодействие на нелоялната конкуренция, порочните процедури по ЗОП, некоректните към държавата, клиентите и служителите субекти в частния охранителен сектор. Основни задачи са активно участие в работата на Консултативния съвет на МВР и оптимизиране взаимодействието с всички държавни органи, имащи пряко или непряко отношение към охранителния бизнес.

    Ц, Общото събрание ще се проведе същия ден в 11.30 часа, на същото място и при същия дневен ред и се счита за редовно, независимо от броя на присъстващите членове.


 


10 февруари 2011 г.