Общо събрание на Българската камара за охрана и сигурност

    На 01.02.2010 г. в гр. София се състоя Общо събрание на Българската камара за охрана и сигурност /БКОС/. Приет бе отчета за дейността на сдружението през 2009 г. и план за работата през 2010 г., очертаващ ясни и конкретни насоки за развитие.

    Ръководството на БКОС остава в същия състав – председател г-н Тотю Русенов, управител на „Трезор-2М” ЕООД, и заместник-председател доц. Тодор Трифонов, председател на Съвета на директорите на „Черно море” АД. За нов член на УС бе избрана Николета Спасова, главен редактор на списание „Охрана Оръжие Сигурност”, а г-жа Анка Танева – за председател на Контролния съвет на БКОС.

    Приети бяха следните нови членове – Агенция за сигурност „Атнес” /гр. Троян/, представлявана от г-н Емил Атев - управител, и „ВИС 42” ООД /гр. Хасково/, представлявана от о.з. полк. инж. Цветан Стоянов – управител.

    По време на дискусиите председателят Т. Русенов съобщи за намеренията на бранша за изготвяне на нов проектозакон за частната охранителна дейност. Тези намерения били провокирани от интересите на някои държави от Европейския съюз за навлизане в нашия пазар на охранителни услуги и внедряване на техни нормативни регламенти, отбеляза г-н Русенов.

    Приоритетна цел на БКОС и през тази година е подобряване на бизнес средата чрез противодействие на нелоялната конкуренция, порочните процедури по ЗОП, некоректните към държавата, клиентите и служителите субекти в частния охранителен сектор. Основни задачи са стимулиране работата на Консултативния съвет на МВР и оптимизиране взаимодействието с всички държавни органи, имащи пряко или непряко отношение към охранителния бизнес. Взети бяха конкретни решения за реновиране начина на работа на БКОС, за актуализиране на стратегията й с цел повишаване ефективността на проектите и полезността им за самите членове на организацията.

     

 


8 февруари 2010 г.