БАИС проведе първия си обучителен семинар по наредба No 2 на МРРБ

     

    Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС), със съдействието на Камарата на строителите в България проведе на 2 юли 2009 г. в град Софияпървия от серия обучителни семинари по региони на тема: „Наредба №2 на МРРБ за проектиране, изпълнение, контрол и приемане на хидроизолации и хидроизолационни системи на сгради и съоръжения”. В семинара участваха служители и ръководители на фирми – членки на БАИС, както и проектанти, архитекти, експерти от фирми, упражняващи строителен надзор и консултантска дейност и общински компетентни лица, утвърждаващи проектите.

    Цялостен обзор върху Наредбата бе направен от доц. д-р инж. Богомил Петров – заместник ректор на УАСГ. Лектори на семинара бяха участници от БАИС в работната група на МРРБ, НИСИ и асоциацията, изработила нормативния документ.

    Основните части от Наредбата бяха представени от: инж. Кирил Маслев -„Подземни части на сгради и съоръжения”; „Скатни покриви на сгради и съоръжения” – инж. Йордан Николов, „Плоски покриви на сгради и съоръжения” – проф. д-р инж. Димитър Назърски и „ Приемане и контрол на качеството на изпълнението на хидроизолации и хидроизолационни системи на сгради и съоръжения” – инж. Цветан Германов.

    Свои презентации по време на обучителния семинар представиха пълноправните членове на БАИС - фирмите „ХЕРЦ БЪЛГАРИЯ” ООД, „ГЕОСИНМАТ ВБ” ООД и „ЕСХА БЪЛГАРИЯ” ООД.

    Въз основа на действащата Наредба, Българската асоциация за изолации в строителството има намерение да подготви „Ръководство за проектиране, изпълнение, контрол и приемане на хидроизолации и хидроизолационни системи на сгради и съоръжения” .

     

    За допълнителна информация:
    Оксана Генадиева
    Главен секретар на БАИС
    Тел./факс: 02 /963 10 71
    Моб. тел.: 0886 37 22 36

 


3 юли 2009 г.