Европейски моден съвет представи своята регистрация

 

В 5-звездния Гранд хотел "София" в българската столица София бе отбелязана законовата регистрация на европейската институция за мода и моден дизайн с името E вропейски моден съвет . За 1 път бе представено неговото лице: структура, управление, уникална визия, цели и перспективна програма.

Модната организация учредиха през месец май т.г. в Стария Пловдив 11 европейски нации: Австрия, Белгия, България, Дания, Естония, Унгария, Румъния, Норвегия, Босна и Херцеговина, Украйна и Албания. За пръв Председател с едногодишен ротационен принцип на управление бе избрана единодушно Националната камара за мода на Република България, представлявана от Надя Вълева и съответно двама Заместник- председатели: Модо Брюксел, представлявано от Линда фон Ваесберге, Кралство Белгия и Денмарк фешън, представляван от Ан Мари Мондруп, Кралство Дания.

Инициативата се реализира под почетния патронаж на Посланика на Европейския съюз Н.Пр. Майкъл Хъмфрис и ръководител представителството на Европейската комисия в България и съпругата му г-жа Инна Хъмфрис , подкрепен o и от Българския Парламент, представляван от Председателя на Комисия по гражданско общество и медии г-н Иво Атанасов и Комисията по културата.

В присъствието на дипломатическите мисии на страните-учредителки, както и Франция, Италия, Холандия, Финландия, евродепутатът Архонт Слави Бинев, българският народен представител Георги Димитров, медии и гости, Председателят на Европейския Моден Съвет Надя Вълева връчи на Н.Пр. Майкъл Хъмфрис законовата регистрация, статут, цели и програма за вписването на модната институция в Европейската комисия като представителна културна организация на Европейския съюз за мода имоден дизайн. В знак на благодарност от името на 11-те страни, за подкрепата от страна на висшия дипломат и съпругата му, бяха поднесени 11 орхидеи и почетен златен 18 каратов плакет, изработен от българския бижутер и Председател на Съюза на Златарите в България г-н Димитър Алексиев. На плакета е изобразен инициала на организацията, създаден от Арт директор a на Денмарк фешън, Рони Йонасен.

Създаването на Европейският Моден Съвет е в унисон с програмата и действията на Европейската комисия за евроинтеграция и сътрудничество между отделни страни-членки в областта на културата и образованието и важна стъпка в предстоящата прекрасна година на междукултурен диалог на общността Европейски Съюз.

Date: October 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

National Fashion
Chamber - Bulgaria
Rotary Chairman of The
European Fashion Council

Plovdiv , Bulgaria 4000
51 Al . I Batenberg Str .
Tel .: ++359 32 62 09 29
Fax : ++359 32 63 22 71
E-mail: info@europeanfashioncouncil.eu
www.europeanfashioncouncil.eu

 




Н.Пр.Хъмфрис, Надя Вълева и Иво Атанасов в Българския парламент – 8 май 2007, иницииране на модната институция.




Учредителите на Европейски Моден Съвет
от 11 страни - 19 май 2007, Пловдив



Момент от презентацията на Европейски Моден Съвет –
3 октомври 2007,София





Иво Атанасов и членове на Българския УС




Момент от поднасянето на Н.Пр.Хъмфрис и съпругата му
на 11 орхидеи, документите на Европейски Моден Съвет и почетния златен плакет




Надя Вълева и Н.Пр. Майкъл Хъмфрис



Гости на представянето в Гранд Хотел София


(
отпред от дясно на ляво:
съпругата на френския посланик Мадам Понсен, г-жа Инна Хъмфрис, Надя Вълева, Н.Пр.Майкъл Хъмфрис, Димитър Алексиев, Веселина Ангелова, Кантарджиев и Генадиев-членове на УС; Италиански институт за външна търговия и Сеньор Паоло Кастаня
;

отзад от ляво на дясно:

Любен Станев-Дипломатик Бизнес Груп, Ваня Мишева-Министерство на икономиката, народния представител Георги Димитров и Председателя на Медийната комисия г-н Иво Атанасов
)

 

Back   HOME

8 октомври 2007 г.