Общо събрание на Съвета на браншовите организации при БТПП

На 19 април 2007 г. се проведе Общо събрание на Съвета на браншовите организации при БТПП, ръководено от г-н Тодор Стайков, зам.председател на СБО и зам.председател на БТПП.

Участваха браншови организации, членове на Съвета , г-н Божидар Божинов, председател на УС на БТПП и членове на Изпълнителния съвет на Палатата.

Г-н Георги Стоев, член на Изпълнителния съвет на БТПП направи презентация на тема “Ролята на БТПП за участие на МСП в 7-ма рамкова програма”.

В проведената дискусия по темата участниците в събранието изразиха становището, че към момента все още липсва конкретна информация за условията за кандидатстване по отделните оперативни програми – апликационни форми, наръчник и др. и това пречи на бизнеса.

Членовете на Съвета на браншовите организации приеха решение да се организира среща с министър-председателя, на която да се връчи Обръщение от името на Съвета, с искане правителството да излезе с официално становище за конкретна дата, на която да бъдат представени насоките за кандидатстване в проекти по отделните оперативни програми. Обръщението (в pdf формат)

Отчитайки новите предизвикателства към българските фирми по отделни браншове, Общото събрание на Съвета реши да се организира Център за бърза връзка между БТПП, БО и техните членове, чрез който да се предоставя своевременно информация и консултантски услуги по въпроси, свързани с изискванията за кандидатстване по ОП на ЕС.

Приет бе отчетът за дейността на Съвета на БО през 2006 г., като бе подчертано, че са изпълнени основните приоритети, насочени към организиране на мероприятия, свързани с подготовката на българския бизнес за адаптиране към изискванията на ЕС и възможностите за участието му в усвояването на средствата от европейските фондове.

Утвърдена бе Програма за дейността на Съвета през 2007 г., която предвижда продължаване на срещите-дискусии с компетентни институции по теми, свързани с възможността за участие на българския бизнес в проекти по Оперативните програми.

Поради изтичане на мандата на Бюрото на Съвета, Общото събрание утвърди ново ръководство в състав:

  • председател – г-н Владимир Найденов, председател на Националната браншова камара на търговците – дистрибутори на едро на лекарствени средства и медико-санитарни и билкови препарати, член на Управителния съвет на БТПП и досегашен зам.-председател на Съвета;
  • зам.-председатели: г-н Николин Гавраилов, председател на Българската предприемаческа камара в строителството и член на УС на Палатата, и Тодор Стайков, зам.-председател на БТПП

 

 

Back   HOME

19 април 2007 г.