Хотелиери решават бюджетната криза на Здравното министерство

  Член на  

     

    27.03.2007 г.

     Хотелиери решават бюджетната криза на Здравното министерство

    На среща във Варна, министър Гайдарски оповести, че през май възнамерява да натовари хотелиерският бизнес с изграждането, оборудването и поддръжката на здравните центрове наравно с държавата. Проекто-наредбата ще задължи хотелиерите да плащат и заплатите на медицинските служители.

    “Никъде в Европа, нито по света има подобна практика. Хотелиерите плащат данъци и е задължение на държавата да осигури на своите данъкоплатци не само медицинско обслужване, но и опазването на реда, пожарната безопасност, инфраструктурата и т.н. По логиката на тази наредба, утре държавата може да поиска хотелиерите да плащат за поддържането на противопожарните служби”, коментира Илиян Иванов, председател на НХМК. Тази проекто-наредба е поредният сигнал за слабост, безизходица и безсилие на държавата, тя за пореден път абдикира от своите основни задължения.

    Като членове на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще отнесем този въпрос до председателите на националните асоциации от други страни за да проучим дали някъде има такива практики.

    Веднага след като научихме за намерението на министър Гайдарски стартирахме национално експресно проучване сред туристическият бизнес по този въпрос. Първите отговори получихме светкавично. В сряда (28 март) в 14 ч. ще оповестим обобщените резултати.

    За повече информация
    Илиян Иванов, 0888 508 199, office@TourMarketing.org
    Ръководство НХМК

 

Back   HOME

27 март 2007 г.