БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Хотел Смолян стана първият български и единствен хотел, член на Американската хотелска асоциация

Хотел “Смолян”, собственост на Център за Здраве и Дълголетие „Орфей” АД, е първият и единствен български хотел, член на Американската хотелска асоциация (American Hotel & Lodging Association – АH&LA). Това стана в резултат на преговори, инициирани по време на първата официална бизнес делегация на хотелиери в САЩ през м. Май, 2006 г., организирана от Национален хотелиерски мениджмънт клуб – член на БТПП.

Предстоящото членство бе дискутирано от Петър Нейчев, председател на Надзорния съвет на Центъра за Здраве и Дълголетие „Орфей” с Джоузеф Макинърни, президент и изп. директор Пам Инман, зам.-президент на AH&LA.

В първите дни на месец Октомври ще бъде открит VIP етажа в хотел “Смолян”, което съвпада с провеждането на Международната Лазерна конференция ILLA 2006,информира изпълнителният директор Радостина Василева. Членството в Американската хотелска асоциация ще ни предостави възможност да черпим от опита на страна с утвърдени дългогодишни позиции в индустрията на гостоприемството, коментира Василева

18 септември 2006 г.