БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Българската стоителна камара и Централният съюз на немската строителна индустрия подписаха споразумение за сътрудничество

Българската стоителна камара и Централният съюз на немската строителна индустрия /HDB/ ще си сътрудничат в областта на строителството. Подпис под споразумението за сътрудничество между двете браншови организации положиха председателят на БСтрК Симеон Пешов и президентът на HDB Михаел Книпер.

По силата на документа двете страни ще поддържат регулярен обмен на опит и информация относно общите икономико-политически и юридически основи, както и относно рамковите условия за предприемаческата дейност в строителната индустрия на двете държави.Те ще подпомагат строителните предприятия, членуващи в сключващите споразумението сдружения, при създаването и поддържането на делови контакти. HDB ще подпомага БСтрК в усилията й да подготви българската строителна индустрия за условията на европейския пазар.HDB ще предоставя ноу-хау за българската строителна индустрия.

Сътрудничеството на българските предприемачи с немски фирми помага за издигане равнището на квалификацията на нашите строители, посочи Симеон Пешов.Тойдопълни, че БСтрК е дала атестати за работа в Германия на повече от 80 български фирми.

Споразумението за сътрудничество между двете браншови организации ще даде възможност за по-широко участие на немски компании при изграждане на големи инфраструктурни обекти и изпълнение на проекти , свързани със саниране на стари сгради в България, отбеляза президентът на HDB Михаел Книпер.

8 юни 2006 г.