БЪЛГАРСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА


Първата официална делегация в САЩ на български инвеститори и мениджъри от сектор „Хотели и ресторанти”

От 17 до 27 май 2006 г., по инициатива на Национален Хотелиерски Мениджмънт Клуб, съвместно с Американската хотелиерска асоциация (American Hotel & Lodging Association), подкрепени от Търговски отдел към посолството на САЩ у нас и от посолството на Република България в САЩ, организират първата официална делегация в САЩ на български инвеститори и мениджъри от сектор „Хотели и ресторанти”. Делегацията е докладвана в Държавния департамент на САЩ.

Инициативата е подкрепена и от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация. В средата на седмицата двете национални хотелски асоциации, НХМК и БХРА, ще направят постъпки за среща с министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и председателя на Държавната агенция по туризъм Марио ал Джебури, на която ще ги поканят да оглавят делегацията.

Джоузеф Макинърни (председател на Американската хотелска асоциация), Джо Спинато (председател на Хотелската асоциация на Ню Йорк сити), Марк Гордън (Председател на Хотелската асоциация на щата Илинойс, Чикаго) и Карол Довър (председател на Хотелската асоциация на Флорида, Маями) ще бъдат домакини на делегацията.

Програмата предвижда посещение на градовете Ню Йорк, Чикаго и Маями. Делегатите ще разгледат различни концепции хотели (спа и уелнес, бизнес, кондоминиъм, таймшеър, бутик и др.), сред които Уолдорф Астория, Риц Карлтън, Фор Сийзънс, Хайат. Освен, че ще бъдат разгледани ключовите приходни центрове във всеки хотел, ще бъдат проведени дискусионни срещи с мениджъри от световна величина, с дългогодишен опит в индустрията на гостоприемството.

От 20 до 23 май, делегатите ще посетят в Чикаго едно от най-големите шоута в сферата на хотелиерството и ресторантьорството „Restaurant Hotel-Motel Show 2006”, провеждащо се всяка година с изложители от 108 страни. Някои от основните насоки на чикагското шоу са храни, напитки, оборудване, работно облекло, всичко за масата, обзавеждане, дизайн, технологии и услуги. Restaurant Hotel-Motel Show 2006 е световен пазар, който събира на едно място цялата ресторантьорска и хотелиерска индустрия. Предвидени са зали за представяне на екзотични и етнически ястия, за иновации в кухненското оборудване, за франчайзинг, за съвети с експерти по дизайн, за информационни технологии, за натурални и органични продукти, за бизнес борса между малцинствата, за дилъри и дистрибутори, за замразени храни, за скулптури от лед и т.н.

За контакти:
Илиян Иванов
Анастасия Панайотова
Тел. 02/811-74-22, 29,
Факс 02/811-74-21
office@TourMarketing.org,
www.TourMarketing.org

21 февруари 2006 г.