Обява за стартиране на процедура по усвояване на безвъзмездна финансова помощ,
предоставена от японското правителство за икономическо и социално развитие
на Република България - проект BG04.REDG.JP

В изпълнение на разпоредбата на чл.6, ал.2 от Споразумението между правителството на Република България и правителството на Япония за предоставяне на безвъзмездна помощ от Япония на Република България в подкрепа на структурната реформа, сключено чрез размяна на ноти на 30 юни 1999 г. и ратифицирано на 20 октомври 1999 г. (ДВ, бр. 94 от 29.10.1999 г.), както и на основание Решение по т.9 от Протокол №6 от заседанието на Министерския съвет на 11 февруари 2005 г., с което са одобрени "Специални условия и ред за кандидатстване, финансиране и изпълнение на проекти", Министерство на икономиката стартира процедура по усвояване на безвъзмездната помощ, предоставена от правителство на Япония за икономическо и социално развитие на Република България.

Общини, областни управи, държавни и общински болници и училища могат да кандидатстват за получаването на безвъзмездна финансова помощ от японското правителство.

Ще бъдат финансирани проекти, чиято стойност е от 100 000 лв. до 1 млн. лв. За проекти на държавни или общински болници максималната сума е 200 000 лв. Всички те трябва да са съобразени с приоритетите на Националния план за икономическо развитие, Националния план за регионално развитие, областните и общинските планове.

Дейностите по проектите трябва да бъдат планирани и изпълнени най-късно до 30 декември 2006 г.

Подробни указания, както и пълният пакет от документи, необходими за кандидатстване, са публикувани по-долу.

Заявки за участие в схемата за усвояване на помощта от правителството на Япония се приемат в Деловодството на Министерство на икономиката, гр. София, ул. Славянска 8, всеки ден, съгласно указанията.

Допълнителна информация може да се получи от Дирекция "Донорски програми" на министерството на: