Начало
Мероприятия:

Тема: Европейски парламент на предприятията 11.06.2018

Дата: 11-06-2018

Организатор: БТПП, ЕВРОПАЛАТИ

Анотация:
 

Като част от програмата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Българската търговско-промишлена палата ще бъде домакин на Европейски парламент на предприятията /ЕПП/.

В основата на събитието е и
деята за пресъздаване  на  една сесия на Европейския парламент, но с участието на предприемачи. В нейните рамки представители на деловите среди от всички европейски страни имат възможност да изразят мнение по ключови бизнес теми. Европейският парламент на предприятията позволява на представителите на бизнеса от страните членки на ЕС да застанат лице в лице с тези, които взимат решения в Европейския Парламент и Европейската Комисия, а депутатите да чуят от източника приоритетите за икономическото развитие на ЕС и даже да ги дискутират.

Предвижда се в събитието да вземат активно участие: представители на Европалати – повече от 30 председатели на търговско-промишлени палати, европейски предприемачи от 44 европейски страни; български представители на деловите среди, председатели на регионални ТПП, ръководители на смесени търговски палати в България, председатели на браншови организации, ръководители на Асоциацията на организациите на българските работодатели, народни представители, европейски парламентаристи, членове на българското правителство, представители на европейски институции, представители на дипломатическия корпус и др.

 

Организирането и провеждането на ЕПП в България, по време на българското председателство на съвета на ЕС, e явен знак за важността на България като равноправен икономически партньор, пълноправен член на Съюза, с ясна и конкретна визия за развитието на ЕС съгласно заложените приоритети на председателството.

През 2018 г. също така Европалати празнува 60 години от своето създаване и събитието ще бъде част от отбелязването на юбилея.

Информация
Програма
Регистрация