Начало
Мероприятия:

Тема: Презентация на икономиката на Кралство Камбоджа

Дата: 23-10-2017

Организатор: БТПП, Дирекция Международно сътрудничество и международни организации

Анотация:
 Уважаеми Дами и Господа,

 

Българската търговско – промишлена палата съвместно с Европейска търговска камара на Камбоджа организират презентация на тема: „Икономиката на Камбоджа“. В рамките на презентацията ще бъдат представени следните теми: обзор на икономиката на Камбоджа – факти, защо да инвестираме в Камбоджа, основни сектори на икономиката, предизвикателства, предлагано съдействие от Европейската търговска камара на Камбоджа. Презентацията ще се проведе в сградата на БТПП, ул. Искър 9, етаж 1, зала А на 23 октомври 2017г. от 10.00ч. Основен лектор е г-н Фабрис Бернард, мениджър към Европейска търговска камара на Камбоджа.

 

Камбоджа членува в АСЕАН и има централно местоположение сред страните от Югоизточна Азия. По данни на Министерството на икономиката ръстът на брутния вътрешен продукт на Камбоджа (БВП) за 2014 г. е 7%. БВП на глава от населението за 2014 г. е 1 136 щ.д. През 2014 г. инфлацията в страната е 3,5%. Камбоджа постигна през 2014 г. ръст в промишлеността 9,7%, в селското стопанство - 4,3%, в сектора на услугите - 6.6%. Благоприятно се развиват банковият, строителният и туристическият сектор. Страната е на 10-то място в Азия по износ на дрехи, на осмо място в света по производство на ориз. Камбоджа е една от най-бързо развиващите се страни в района на Югоизточна Азия.

 

За да заявите своето желание за участие моля, изпратете попълнена регистрационна карта на имейл: irelations@bcci.bg  в срок до 20 октомври 2017г.  Участието е безплатно!

Приложено: регистрационна карта с предварителна програма.

 

С уважение,

 

 

ЦВЕТАН СИМЕОНОВ

Председател 

Информация
Програма
Регистрация