Начало
Мероприятия:

Тема: Презентация на бизнес климата и инвестиционните възможности в Египет (21.02.2017 г., БТПП)

Дата: 20-02-2017

Организатор: МСМО

Анотация:
 ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) има удоволствието да Ви покани на Презентация на бизнес климата и инвестиционните възможности в Египет с участието на ръководителя на търговския отдел към Посолството на Египет в Румъния, акредитиран и за България – г-н Абдел Рахман Абдел Рауф. Събитието ще се проведе в зала А на БТПП на 21 февруари (вторник) 2017 г. от 10.00 ч.

Египет е една от най-важните икономики по пътя на световната търговия, контролирайки два от най-значимите логистични маршрута – Суецкия канал, свързващ Средиземно море и Индийския океан, както и единствената сухопътна връзка между Африка и Азия. Традиционно развити отрасли са текстилната, строителната, хранително-вкусовата и химико-фармацевтичната промишленост. Основни стоки за износ са памук и текстил, петрол и петролни деривати, метали и химически продукти. Египет проявява и интерес към внос на стоки от чужбина като дървесни продукти, машини, съоръжения за земеделието и хранителната промишленост, горива и биохимични продукти.

Основни външноикономически партньори на Египет са САЩ, Италия, Индия, Саудитска Арабия, Германия, Русия, Китай, Турция и др. Вследствие на регистрирането на България като страна-производител на хлебна пшеница от страна на Главна агенция за снабдяване със стоки (ГАСС), български фирми и компании вече имат право на участие в провежданите в Египет държавни търгове.

При интерес за участие в Презентацията, моля в срок до 20 февруари (понеделник) да изпратете попълнена регистрационна форма на и-мейл: v.velichkov@bcci.bg или факс 987 32 09. Участието е безплатно, работен език е английски.

 

Приложение: Регистрационна форма с проекто-програма

 

С уважение,

 

ЦВЕТАН СИМЕОНОВ

Председател на БТПП 

Информация
Програма
Регистрация