Начало
Мероприятия:





Тема: Бизнес делегация в Тайван,21-26.06.2016

Дата: 15-04-2016

Организатор: БТПП

Анотация:
 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 

Българската търговско-промишлена палата има удоволствието да Ви информира, че организира бизнес делегация, в рамките на няколко международни изложения за храни, машини за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост, опаковки, хотели, ресторанти, кетъринг, халал храни в периода 21 – 26 юни 2016 г. в Тайван.

Участието в делегацията ще предостави възможност за:

- участие в презентация на тема: Възможности за правене на бизнес и инвестиции в България, организирана съвместно с Китайската асоциация за международно икономическо сътрудничество /CIECA/.

- посещение на следните международни изложения: Food Show, Food Processing & Pharm. Machinery Show, Taipei International Packaging Industry Show, Taiwan International Hotel, Restaurant and Catering Show, Taiwan International Halal Expo, организирани от Тайванския съвет за развитие на външната търговия (TAITRA).

- осъществяване на двустранни срещи с тайвански компании.

Тайван се стреми към либерализация и глобализация. Споразумението за икономическо сътрудничество между Република Китай и Китайската народна република, в сила от 2011 г. улеснява търговията и превръща Тайван във входна врата за Китай за чужди компании.

Икономиката на Тайван е пета по големина в Азия и се поставя на 18-то място по БВП на глава от населението. Основните търговски партньори на Тайван по отношение на износа са: Китай /27 %/, Хонг Конг /13%/, САЩ /11%/, Сингапур /7%/, Япония /6%/. Тайван внася стоки основно от: Япония /16%/, Китай /16%/, САЩ /10%/, ЕС /8%/, Южна Корея /6%/.

Силните страни на Тайванската икономика са: изключително добри финансови позиции, научната и развойна дейност се подкрепят финансово от публичния сектор, много добре развит сектор за производство на електроника /4-ти в света/, подобряване на връзките с континентален Китай.

В Тайван са регистрирани едни от най-големите технологични компании в света – производители на преносими компютри, смартфони и таблети и други мобилни устройства. В Тайван се отглеждат също така: ориз, захарна тръстика, чай, камфорово дърво. Развити са риболовът, свиневъдството, нефтопреработващата, химическата промишленост, металургия и корабостроене и др.

В Тайван има интерес към български хранителни продукти – кисело мляко, сирене, вина.

По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, ще възлязат на 2 750 евро, в които са включени: самолетен билет, настаняване и 4 нощувки в 4 звезден хотел, 1 вечеря за участниците в бизнес делегацията, вътрешен транспорт, медицинска застраховка, информационна брошура и организационна такса. При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.

Фирмите, които имат интерес да участва в състава на бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма и копие от международен паспорт на електронна поща: irelations@bcci.bg както и да заплатят таксата за участие в срок до 15 април /петък/ 2016 г.

 

с банков превод

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

BIC код: UNCRBGSF

или

в брой

на касата на БТПП,

ул. Искър 9, София.

 

IBAN: BG97 UNCR 7630 1200 3081 16 – сметка в евро

IBAN: BG25 UNCR 7630 1000 3081 19- сметка в лева

 

Записването на участниците в делегацията ще се извършва по реда на постъпване на регистрационната форма и заплащане на таксата.

 

За повече информация относно бизнес делегацията, организирана от БТПП, моля да се обръщате към дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на телефони: 8117 421 и 8117 489.

 

            Приложения:

·         Регистрационна карта

·         Предварителна програма на посещението

·        Информация за изложенията в Тайван

  

 

С уважение,

 

ЦВЕТАН СИМЕОНОВ
Председател

Информация
Програма
Регистрация