Начало
Мероприятия:





Тема: Семинар: Как да бъдем иновативни? - инструменти за системно управление на иновациите, възможности за финансиране и интернационализация

Дата: 10-07-2013

Организатор: Enterprise Europe Network към Министерство на икономиката и енергетиката и Българска търговско-проми

Спонсори:


Анотация:

Министерството на икономиката и енергетиката, в сътрудничество с Българската търговско-промишлена палата и най-голямата бизнес мрежа за малки и средни предприятия в Европа ENTERPRISE EUROPE NETWORK организира семинар на тема  "Как да бъдем иновативни? - инструменти за системно управление на иновациите, възможности за финансиране и интернационализация".

Семинарът ще  се концентрира върху иновационния процес в малки и средни предприятия (МПС), като под термина иновации се има предвид целия процес от нова идея до трансформирането й в нов продукт, технологични методи, структура, метод на организация, нови пазари за фирмата, както и разработки от разнообразни опитно-конструкторски проектни. Етапи в иновационния процес: Основните моменти на успешната иновация са: създаване и поддържане на инвестиционен климат, определяне главните цели на иновацията, определяне и развитие на иновационните идеи, планиране на иновацията и реализацията й; Иновационна стратегия (ИС) и инструменти за системно управление на иновациите -подходите, критериите и правилата за вземане на решения за развитие на продуктите и технологиите допринасящи в най-голяма степен за достигане на дългосрочните цели на фирмите. ИС е елемент от интегралната стратегия на организацията за общо развитие и се разработва с останалите частни стратегии пазарна, организационна, кадрова, производствена и инвестиционна стратегия.

Ще се представят възможности за финансиране на иновативни идеи от специализирани фондове, както и финансовите инструменти на Банката за развитие, насочени към МПС. 

Ще се бъдат представени възможностите за интернационализация на МПС, предоставени от Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия и бизнес мрежата ENTERPRISE EUROPE NETWORK.

Информация
Програма
Регистрация