Начало
Мероприятия:





Тема: Семинар ”Възможности за бизнес и инвестиции в българския етнически район Тараклия, Република Молдова”.

Дата: 25-09-2012

Организатор: МС и МО

Анотация:
Българска търговско-промишлена палата  Ви кани на семинар на тема ”Възможности за бизнес и инвестиции в българския етнически район Тараклия, Република Молдова”. Събитието ще се проведе съвместно с Посолството на Република България в Република Молдова на 25 септември 2012 в сградата на БТПП, гр.София, ул.”Искър”9
Тараклийският район предоставя възможности за инвестиции и бизнес в две свободни икономически зони, в които дейността е освободена изцяло от облагане от Република Молдова и дава възможност за износ на продукцията безмитно в държавите от ОНД и Русия. Свободните зони имат административни инфраструктура, комуникации и друга инфраструктура (вкл. ж.п. връзки). Проектите приоритетно са насочени към агропромишлен комплекс, екологичен отдих и туризъм. На семинара ще бъдат разгледани девет предложения: инвестиране в хотелски туристически комплекс; бизнес център; завод за преработка на селскостопанска продукция; изграждане на ферма за развъждане на зайци; изграждане на ферма за култивиране на гъби; изграждане на ферма за развъждане на овце и кози, орехова плантация, създаване на производствена площадка за отглеждане и обработка на ценни билки, винопроизводство и лозарство. Осигурени са сгради или съответно терени за съответните инвестиции.
Ръководител на делегацията от район Тараклия е председателят на Районен съвет Тараклия Александър Гарановски. Той ще бъде придружен от бизнесмени от Тараклия, занимаващи се с транспортен и агро-промишлен бизнес.
 Фирмите, които имат желание за участие, следва да изпратят попълнена регистрационна карта  до 24 септември /понеделник/ 2012 на e-mail: m.markova@bcci.bg. Участието на семинара е безплатно.
 
За допълнителна информация: дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации”: Габриела Димитрова –тел. 02 811 7489 и тел. 02 811 7494 - Мирослава Маркова

Приложение:
  Проекто - програма на събитието

Информация
Програма
Регистрация