Начало
Мероприятия:





Тема: Бизнес делегация в Индия, придружаваща Министъра на икономиката - 13-17.10.2012

Дата: 13-10-2012

Организатор: БТПП

Анотация:
Българската търговско-промишлена палата организира бизнес делегация съвместно с Федерация на индийските търговско-промишлени палати (FICCI), придружаваща г-н Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма, по време на 17-тата сесия на българо-индийската междуправителствена Смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество на 15-16 октомври 2012г. в град Делхи, Индия.
 Търговските отношения между България и Индия се развиват динамично, като през 2011г. стокообменът между двете страни се е увеличил с 41.7% спрямо 2010г. Българският износ нараства с 51.5%, а вносът с 32.9%. Особено перспективни за бъдещото развитие на българо-индийските отношения се очертават секторите: електроника, информационни технологии, селско стопанство, хранително-преработвателната промишленост, текстилната промишленост, фармацевтика, парфюмерия и козметика, туризъм, автомобилостроене и съвместно производство на мотопеди и авточасти.
Освен официална част, проектопрограмата за посещението предвижда и провеждането на двустранни срещи по бизнес-интереси. Федерацията на индийските търговско-промишлени палати ще съдейства за намирането на надеждни бизнес партньори от индийска страна. В рамките на форума ще бъде подписан меморандум за разбирателство и споразумение за сътрудничество между БТПП и FICCI.
По предварителни разчети разходите, свързани с посещението, ще възлязат на 1735 евро, в които са включени: самолетен билет, настаняване в петзвезден хотел, 1 вечеря за участниците в бизнес делегацията, вътрешен транспорт, еднодневна туристическа обиколка до Тадж Махал, медицинска застраховка и виза.
Фирмите, които желаят да вземат участие в състава на бизнес делегацията, следва да изпратят попълнена приложената регистрационна форма и копие от международен паспорт в срок до 27 септември 2012г. на електронна поща: irelations@bcci.bg

Приложение:
                        Проекто - програма на събитието
Информация
Програма
Регистрация