Назад

Нови стъпки за насърчаване на търговско-икономическите отношения България-Ливан



На среща между Георги Недялков, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Ливан, и председателя на БТПП Цветан Симеонов бе обсъдено състоянието на търговско-икономическите отношения между България и Ливан.

Георги Недялков информира за последните новини от системата на търговските палати в арабската страна. В тази връзка бе дискутиран и етапът на финализиране на Меморандума за сътрудничество с Федерацията на търговско-промишлените и земеделски палати (ФТПЗП) на Ливан. Проектът на Меморандум включва и клаузата по активизиране на Българо-ливанския бизнес съвет.

Фирмите, които търгуват с Ливан и имат интерес за участие в Бизнес съвета, могат да се свързват с БТПП, Дирекция „Международно сътрудничество и международни организации”, тел.: 02/ 8117 494, 8117 421, e-mail: m.markova@bcci.bg.

Цветан Симеонов потвърди готовността на Палатата за посрещане на делегация от ФТПЗП през април и организиране на бизнес форум, на който официално да бъде подписан Меморандума.

Георги Недялков информира също за интерес от Търговско-промишлената палата на Северен Ливан, която има намерение да си сътрудничи с български партньори. Регионът се характеризира с голямо пристанище и развито земеделие. Цветан Симеонов предложи партньорство с някои от регионалните търговско-промишлени палати в България с подобна дейност и сходни интереси.

БТПП изрази готовност за съдействие на СТИВ за изпълнение на поставените цели и подпомагане на бизнеса от България и Ливан.


14.01.2016 г.

Още новини:

Видео:

Назад