Назад

Дебют на България на Коледния базар в Страсбург



Български фирми участват в традиционния Коледен базар в гр. Страсбург, Франция тази година. Инициативата е по повод председателството на страната ни на Комитета на министрите (КМ) на Съвета на Европа (СЕ) от 10 ноември 2015 г. до май 2016 г. Българската търговско-промишлена палата подготви и организира представянето на компаниите.
Общо 6 български компании участват в базара, като представят стоки и продукти: месни изделия, вина, биопродукти, мед, билки, козметични продукти, изделия на занаятите и народното творчество, сувенири в рамките на по една седмица в периода 2 – 24 декември 2015 г. 
 
Сред участниците са фирмите: Джоди Трейд ООД, Свинекомплекс Голямо Враново Инвест АД, ЕТ Иван Станев, Ай Ти Пи – България ЕООД, ЕТ Роз Валей Тур и Розбио България ЕООД.
 
Инициативата се осъществява с активното съдействие на Министерството на външните работи и Постоянното представителство на Р България в Страсбург.
 
За участниците е осигурено финансиране на разходите за пътуване и настаняване, както и транспорт на стоките до Страсбург от Изпълнителната агенция за насърчаване на МСП.
 
На 12 декември щандът с български продукти е бил посетен от зам.-кмета на града Науел Рафик-Елмрини, придружена от посланик Катя Тодорова от Постоянното представителство на България в Страсбург. Дегустирани са български месни продукти и вина.
 

18.12.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад