Назад

Председателят на БТПП с поздрав към Кока-Кола по повод 50-годишнината на марката в България





Председателят на БТПП Цветан Симеонов бе сред специалните гости на коледно-новогодишен прием по повод 50 години от стъпването на Кока-Кола в България и 10 години от придобиването на минерална вода Банкя, по покана от Кока-Кола ХБК България АД, пряк член на БТПП, и Кока Кола България.

От името на над 50 000 компании, членове на БТПП, Цветан Симеонов отправи поздравителен адрес по повод половинвековното съществуване на Кока-Кола на българска територия. Той благодари за прозрачността и точността, с които работи Кока-Кола, и поздрави за отношението и грижата към клиента.

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев също отправи своето обръщение.

“Горди сме от факта, че през 1965 г. България започва да произвежда напитката Кока-Кола, за първи път в историята на компанията името й е изписано на друга азбука – кирилица”, посочи изпълнителният директор на Кока-Кола ХБК България Светослав Атанасов. „От тогава до днес не спираме да се стремим да предаваме доброто нататък – чрез дългогодишните си инвестиции и чрез всичко, което правим като социални инициативи – в областта на образованието, културата, околната среда и спорта.”

В България Кока-Кола е работодател на над 2000 българи. През миналата година пряката добавена стойност на системата на „Кока-Кола” е 49 млн. евро.

Тази година коледната кампания на Кока-Кола е под надслов „Предай добро нататък”, а средствата от продажби в „пътуващия Кока-Кола магазин” ще бъдат дарени на БЧК за осигуряване на „Топъл обяд” в училище за деца в неравностойно положение.


18.12.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад