Назад

Финална конференция по проект V-Alert



На 16 и 17 декември в град Сплит, Хърватия се провежда финална конференция по проект V-Alert, финансиран по Програма за учене през целия живот. 3-годишният проект, в който БТПП участва, бе изпълнен успешно в партньорство с още 5 организации от Гърция, Кипър, Хърватия и Сърбия.

По време на конференцията бяха отчетени основните резултати от проекта, като акцент бе поставен на разработената он-лайн обучителна платформа, представяща четири вида симулационни игри, свързани с: фишинг заплахи (“зарибяване”), кражба на лични данни, работа със социални мрежи и създаване на силни пароли.

Платформата предоставя възможност на потребителите да се потопят в света на интернет заплахите и по атрактивен начин чрез игра да повишат своите знания и да не стават жертви на кибер измами. Функционалностите на средата могат да бъдат тествани от всеки потребител като за целта е наличен наръчник с подробни указания. Он-лайн платформата и наръчника ще бъдат качени на сайта на проекта www.v-alert.eu до края на  януари следващата година.

В конференцията взеха участие академични преподаватели и експерти от областта на информационната сигурност, както и представители на Изпълнителната агенция за образование, аудиовизия и култура (EACEA) към Европейската комисия. БТПП представи резултатите от проведените демонстрационни сесии и ползите за бизнеса от внедряването на подобен тип иновативни инструменти за обучение.


17.12.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад