Назад

В Монтана се състоя отбелязване на 120-годишнината от създаването на търговско-промишлени палати в България



С тържествена сесия Търговско-промишлена палата - Монтана отбеляза 120 години от създаването търговско-промишлени палати в България.

Официални гости на тържеството бяха Цветан Симеонов, председател на Управителния съвет на БТПП и областният управител Ивайло Петров. На срещата присъстваха представители на бизнеса от Монтана и региона, социални партньори и неправителствени организации.

„БТПП е организация, надживяла всички исторически преломи, възходи и падения през последното столетие, преодолявайки по пътя към пазарна икономика предизвикателствата на няколко политически строя и дълбоки социално-икономически и политически промени”, заяви пред гостите председателят на ТПП-Монтана Славка Нончева.

В знак на благодарност за ползотворно сътрудничество между БТПП и Областна администрация Монтана, областният управител връчи почетен плакет на председателя на БТПП, който от своя страна му връчи юбилейния алманах „120 години български търговско-промишлени палати”.

В обръщението си към деловите среди от Монтана председателят на БТПП Цветан Симеонов отбеляза важната роля на Палатата като единствена универсална организация успяла да събере на фокус в себе си всички стопански интереси на членовете си, в изпълнение на двете основни цели - улесняване живота на бизнеса и създаване на по-привлекателна среда за неговото съществуване и развитие. Цветан Симеонов акцентира и върху постиженията на БТПП през настоящата година - обновеният търговски рестър, надграденото мобилно приложение БГ баркод и др.

В рамките на един открит диалог на бизнеса бе предоставена възможността да постави проблемите си, с които се сблъсква в ежедневието си, анализирайки обществено икономическото състояние в региона.

Пред гостите бе предоставен и видеофилм от честването на 120 години БТПП в София, както и видео-послание за Национална дарителска кампания за възстановяване на къщата на Иван Грозев в Карлово и превръщането й в музей. 


08.12.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад