Назад

БТПП участва в откриването на международното специализирано изложение “ИНТЕРФУД & ДРИНК”





Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие в откриването на четиринадесетото издание на международното специализирано изложение “ИНТЕРФУД & ДРИНК. Изложението се утвърди като един от най-значимите за страната и на Балканите професионални форуми на хранително-вкусовата промишленост. Паралелно с ИНТЕРФУД & ДРИНК в шестте зали на Интер Експо Център се провеждат международните специализирани изложения: МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и СИХРЕ.

Официалния старт на изложението бе даден от министъра на земеделието и храните –Десислава Танева и министъра на икономиката Божидар Лукарски. Председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България Марияна Кукушева приветства участниците и определи сектора като един от най-важните за българската икономика, осигуряващ над 100 хил. работни места.

Тази година Унгария бе страна-партньор на изложбата за храни и напитки “ИНТЕРФУД & ДРИНК”. Зам.-министърът на земеделието на Унгария Каталин Тот посочи, че министерствата на земеделието на Унгария и България работят много активно напоследък.

Преди официалното откриване Унгарско–българската стопанска камара и Посолството на Унгария в България организираха бизнес обяд с представители на правителството, търговско-промишлените палати, браншовите организации, представени на изложението и бизнеса.

Цветан Симеонов подкрепи инициативата като насърчи повече фирми да посетят изложението, което ще продължи до 14 ноември 2015 г. Унгарският щанд е ситуиран в зала 4 като на разположение за делови срещи са представители на 6 унгарски винарни, на Форнетти България, Банка ДСК, фирми, произвеждащи млечни и месни продукти, сладкарски изделия, минерална вода, бъчви от френски, американски и унгарски дъб, виноохладители с различни параметри за професионална и за домашна употреба, кожени изделия, детски обувки, както и туристически фирми.


13.11.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад