Назад

БТПП подкрепи обновяването на спортна площадка в училище за деца с нарушено зрение



Председателят на БТПП Цветан Симеонов отправи приветствие на откриването на обновената спортна площадка в училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл” в София.

Проектът за създаването на съоръжението е резултат от глобалната социално отговорна инициатива на Кофас, която годишно подпомага много хора и институции в нужда – Coface Trade Aid. Това е обща платформа, която въвлича служителите и клиентите в обществено значими дейности, сред които участие в подобряването на достъпа до образование, подпомагане на социалната и професионална интеграция на уязвими обществени групи, осигуряване на подкрепа за хора, изпаднали в бедствени ситуации.

“Инициативата е глобална и до този момент е съдействала за постигането на много обществено значими цели в страни от целия свят, където компанията присъства”, сподели Милена Виденова, Управител на Кофас за България.

Тази година инициативата Coface Trade Aid беше реализирана за втори път в България, като избраната кауза беше подпомагането на учениците от училището за деца с нарушено зрение „Луи Брайл” в София. Осигурени бяха повече възможности за спортуване за децата благодарение на изграждането на специална настилка за тичане в училището. Събраната сума надвишава необходимата за изграждане на съоръжението, съответно останалите средства ще бъдат използвани за други нужди на училището.


13.11.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад