Назад

Белгийски фирми търсят партньори в България



Посланикът на Белгия в България Н. Пр. г-жа Аник Ван Калстър и представители на белгийските компании Frisomat и A-Law, участващи в бизнес мисия у нас, посетиха БТПП и проведоха среща с председателя на Палатата Цветан Симеонов. В мисията са включени 15 компании от различни сектори, с интерес към установяване на контакти с български партньори.

Цветан Симеонов представи накратко дейността на БТПП и подчерта подкрепата, която осигурява организацията на бизнеса в различен стадий на развитие. Бен Пейнен, управител във Frisomat, сподели положителния опит на компанията в България и представи нов проект на околовръстния път на София.

Патрисия Леерс, управляващ партньор в A-Law, позиционирана в Антверпен, сподели, че компанията й има силни интереси в България и се надява да развие успешно сътрудничество като вече има открит офис в София.

Бе обсъден опитът на БТПП в областите търговски арбитраж и медиация. Председателят на Палатата отбеляза, че Арбитражният съд към БТПП е надеждна гаранция за максимално бързо разрешаване на спорове между страните по договорите.

Основните проблеми, с които БТПП се бори от името на компаниите, са бюрокрацията и корупцията, непредсказуемост в законодателната система и липса на източници на финансиране.


10.11.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад