Назад

Насърчаване на търговско-икономическите отношения България-Куба



Архив: Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе, посланик на Куба в София
Новоназначеният ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси на България в Хавана, Куба Мартин Дочев се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Целта на срещата бе запознаване с дейността на организацията и услугите, които Палатата предлага в полза на бизнеса. Цветан Симеонов обърна внимание на отношенията на БТПП с партньори от Куба, подписаните споразумения за сътрудничество и досегашните акции с Търговската палата на Куба.
 
Обсъдени бяха търговско-икономическите отношения между България и Куба, като по думите на Симеонов, ще се наблюдава по-голяма активност след назначаването на ръководител на СТИВ в Куба. 
 
БТПП изрази готовност за съдействие на новоназначения СТИВ за изпълнение на поставените задачи и стимулиране на бизнеса от България и Куба.
 
Председателят на Палатата обърна внимание на предстоящото посещение на Божидар Лукарски, министър на икономиката, на 33-ти международен панаир FIHAV 2015 (1-7 ноември 2015г., Хавана, Куба), което е една от възможностите развитие на неизползвания потенциал между двете страни.
В тази връзка Цветан Симеонов проведе и среща с Н.Пр. Педро Пабло Сан Хорхе, посланик на Куба в София. Основна тема на срещата бе обсъждане на предварителната програма на министъра на икономиката и важността на посещенето. Посланикът сподели, че отдавна не е организирана бизнес делегация, което ще е сериозен признак за желанието на двете страни за развитие на двустранните-търговско икономически отношения.
 
Повече информация за събитието - ИАНМСП: 
 
*Панаирът се организира от 1983 г. насам и е най-важното търговско изложение в Куба и Карибския басейн, както и едно от най-представителните в Латинска Америка. “FIHAV” е многосекторен търговски панаир, на който се излагат суровини, хранителни продукти, текстил, потребителски стоки, машини и оборудване, технологии и услуги. По време на миналогодишното му 32-ро издание в него са взели участие повече от две хиляди предприемачи от около 60 държави, а изложбената площ е била на 18 500 кв.м.
 

08.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад