Назад

Тържествено честване в Габрово на 120 години от създаването на търговско-промишлените палати в България







В Габрово бяха отбелязани тържествено 120 години от създаването на Българската търговско-промишлена палата и 24 години от учредяването на Габровската търговско-промишлена палата (ГТПП). 

Специални гости на събитието бяха председателят на БТПП Цветан Симеонов, областният управител Николай Сираков, и.д. кмет на Габрово Нела Рачевиц, представители на държавни институции, регионални и местни власти, фирми от региона. На тържеството присъстваха и личности, които са съпричастни на 24-годишната история на ГТПП и имат принос за продължаване делото на първостроителите на габровската индустрия.

В обръщението си към деловите среди от Габрово председателят на БТПП отбеляза важната роля на търговските палати в стопанската история на България, оставили своя знак за качественна работа и подкрепа за предприемачеството във всички сфери на националното стопанство. Той се спря и на широкия диапазон от услуги, които БТПП и регионалните търговски палати предлагат в услуга на бизнеса в съвременните условия.

Във встъпително експозе Деян Тодоров, член на УС на ГТПП, посочи, че през 1991 г. група от 37 радетели за просперитета на индустриално Габрово вземат решение за учредяване на Габровска търговско-промишлена и селскостопанска камара, която по-късно се преименува в Габровска търговско-промишлена палата.

През тези двадесет и четири години ГТПП винаги е защитавала интересите на своите членове - фирми от региона, и е отговаряла на техните нужди. Активно участва във всички регионални структури за социално партньорство. Поддържа диалог с органите на местната и държавната власт, с неправителствени организации и се включва в разработването на стратегическите документи на регионално ниво.

ГТПП получи повече от 10 поздравителни адреса, подаръци и много цветя.  Областният управител връчи на Габровската палата статуетка - копие на антична бронзова монета с изображение на бога на търговията Меркурий.

Цветан Симеонов връчи Алманах "120 години търговско-промишлени палати в България" на Областния управител и на кмета на Габрово.


03.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад