Назад

Президентите на България и Албания ще открият Българо-албански бизнес форум в БТПП



По повод  официалното посещение на президента на Албания Н. Пр. Буяр Нишани в България, БТПП, съвместно с Търговско-промишлената палата на Тирана и Посолството на Албания в София, организира Българо–албански бизнес форум. Събитието ще се проведе на 7 октомври 2015 г. /сряда/ от 09:30 часа в сградата на БТПП (зала А).

В официалното откриване на форума ще участват президентът на България Росен Плевнелиев и президентът на Албания Буяр Нишани.

Бизнес делегацията от Албания ще бъде водена от председателя на Търговско-промишлената палата на Тирана Николин Яка и включва фирми от следните сектори: информационни и компютърни технологии, телевизия, финансови консултации, търговия с минерални ресурси, строителство,транспорт, търговия с кафе, санитарни материали.

Стокообменът между България и Албания за 2014 г. е в размер на 79.7 млн. евро, като износът ни включва главно хлебарски, тестени сладкарски продукти, слънчогледово, шафраново или памучно масло, медикаменти, амбалаж от стъкло, живи животни и др. Вносът ни се характеризира с отпадъци и отломки от мед, обувки с външни ходила от каучук, от пластмаси, от естествена или възстановена кожа, домати, пресни или охладени, нефтен газ и други газообразни въглеводороди и др.

При интерес за участие във форума е необходимо да изпратите попълнена регистрационна форма на e-mail: m.markova@bcci.bg  или факс: 02 987 32 09 в срок до 6 октомври /вторник/. 

За повече информация: Дирекция “Mеждународно сътрудничество и организации”, БТПП, тел.: 02/8117 494, 8117 421. 

Приложение: 

Регистрационна форма и проекто-програма 

Предварителен списък на албанските фирми


06.10.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад