Назад

Насърчаване на бизнеса между България и Палестина



Ръководителят на Дипломатическото представителство на България в Рамалла, Палестинска власт Свилен Божанов разговаря с председателя на БТПП Цветан Симеонов.
 
Сред темите на разговора бе необходимостта от сключване на споразумение за сътрудничество с партньорската организация - Федерация на палатите на търговията, промишлеността и селското стопанство в Палестина. Двете организации вече са разменили проект на споразумение, което предстои да бъде подписано.
 
Обсъден бе въпросът за получаване на визи за България на граждани от Палестина. БТПП и Федерацията на палатите в Палестина, със съдействието на дипломатическото ни представителство, ще работят за улесняване на процеса и гарантиране надеждността на бизнесмени, които желаят да посетят съответната страна.
 
Договорено бе провеждане на съвместен бизнес форум до края на 2015 г. в България, както и посещение на палестинска бизнес делегация в няколко региона в страната.
 
Констатирана бе необходимост от още по-сериозен ангажимент на държавните институции за разширяване на двустранните икономически отношения.

30.07.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад