Назад

БТПП участва в Семинар на ООН в Женева за търговското сътрудничество с Централна Азия



Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев участва в семинара на ООН в Женева, посветен на регионалното сътрудничество в търговията с Централна Азия.
 
Икономическата комисия за Европа поддържа усилията на Комитета по търговия за създаване на благоприятни условия за търговските отношения в Централна Азия, Афганистан и Азербайджан чрез създаване на регионални работни групи по търговските стандарти.
 
В семинара взеха участие делегации от Таджикистан, водена от зам.-министъра на търговията Сайдрахмон Назриевм; от Туркменистан, ръководена от зам.-министъра на търговията и на външнноикономическите отношения Айна Кубранова и от Киргизстан, водена от зам.-министъра на селското стопанство Еркинбек Чодуев.
 
В качеството си на председател на Комитета по търговия и инвестиции на ЕВРОПАЛАТИ Георги Стоев участва в панела, посветен на международната подкрепа за интегриране в Световната търговска система за премахване на бариерите за търговия и развитие на регионалните търговски отношения.
 
В разговорите си с Виржиния Крам-Мартос, директор за икономическо сътрудничество в ООН и с Марио Апостолов, регионален съветник към икономическата комисия за Европа, Георги Стоев изрази подкрепата на Комитета по търговия и инвестиции към ЕВРОПАЛАТИ за съвместна дейност в работните групи и запозна участниците с актуалните европейски проекти от програмата Хоризонт 2020. Той представи и отчета за последния си четвърти мандат като зам.-председател на Бюрото на Комитета по търговия към ООН и предложи на последната му сесия през септември т.г. да бъдат поканени повече представители на бизнеса с цел да бъде учреден широко представителен инициативен комитет за подкрепа на търговските стандарти в глобален мащаб.
 
Програма: ТУК
 

03.07.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад