Назад

БТПП участва на международен форум на Deutsche Welle





По покана на Deutsche Welle, зам.-председателят на БТПП Георги Стоев участва в международeн медиен форум в Бон на тема „Средствата за масова информация и външната политика в цифровата епоха“.
 
Форумът привлече гости от цял свят и бе открит от Петер Лимбург, генерален директор на Deutsche Welle, и Гюнтер Йотингер,  еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество.
 
Във фокуса на дискусиите бе огромното влияние на цифровата революция върху упражняването на външната политика, разкриването на  нови предизвикателства и възможности за модерна дипломация. И в тази връзка къде е разумната граница между поверителността и прозрачността. Специално внимание бе обърнато на начините да се посрещнат предизвикателствата на глобалното развитие и ролята на медиите.
 
Заместник-председателят на Палатата се включи в панелите, посветени на 70-годишнината на ООН. По време на работния семинар „ООН – от миналото към бъдещето”, Георги Стоев, в качеството си на зам.-председател на Бюрото на Комитета по търговия на ООН - Женева, информира участниците за предстоящите организационни промени и за създаването на инициативен комитет за подпомагане дейността по въвеждане на стандартите в търговията, в глобален мащаб.

26.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад