Назад

БТПП и Федерацията на Пакистанските палати подписаха Споразумение за сътрудничество



В периода 22–23 юни в София се проведе Първа сесия на Българо–пакистанската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов и Омар Хамид Хан, зам.-секретар на Департамента по икономическите въпроси към Министерството на финансите приходите, икономическите въпроси, статистиката и приватизацията на Ислямска Република Пакистан, сключиха Споразумение за сътрудничество между БТПП и Федерацията на Пакистанските палати. Подписани бяха и други двустранни документи: Меморандум за разбирателство между ИАНМСП и Агенцията за развитие на малките и средни предприятия на Пакистан, Меморандум за сътрудничество между Аграрния университет - Пловдив и Аграрния университет – Файсалабад, Пакистан.
 
Любен Петров зам.-министър на икономиката на България отбеляза, че Първата сесия е дала възможност двете страни да споделят идеи за двустранно сътрудничество и развитие на търговско-икономическите отношения.
 
Омар Хамид Хан, заместник-секретар на Департамента по икономическите въпроси към Министерството на финансите, приходите, икономическите въпроси, статистиката и приватизацията на Пакистан акцентира върху необходимостта от изготвяне на план за действие между двете страни. Омар Хамид Хан подчерта, че са идентифициарали основните сектрои от взаимен интерес, а именно: металургия, електроенергия, хранително-вкусова промишленост, ИКТ, обмен на човешки ресурси.
 
БТПП изрази готовността си за съдействие на бизнеса от двете страни.
 
В програмата на Първата сесия бе включен българско-пакистански бизнес форум, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Целта на бизнес проявата е да подпомогне активизирането на търговско-икономическите отношения на Ислямска република Пакистан с България, разкриването на нови възможности за търговско сътрудничество, партньорство, както и за стимулиране на двустранните инвестиции в двете държави.
 

23.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад