Назад

Третата конференция „Индустрия, енергетика, околна среда“





Да се потърсят начини за зачитане на приноса на малките и средни предприятия за обществото, вместо само да бъдат ограничавани по посока изискванията на ЕС. Това предложи на разисквания при откриването на Третата конференция „Индустрия, енергетика, околна среда“ председателят на БТПП Цветан Симеонов. Той припомни, че от години се констатира, че малките и средни предприятия в България, плащайки по-скъпо от гражданите за ток, изпълняват социалните програми на много правителства, което не е редно и същевременно са ограничавани в рамките на „де мини мис“ и други  условия за финансиране.


Цветан Симеонов изтъкна, че последните сравнителните изследванията на БТПП показват, че българската икономика има на какво да се опре и подчерта, че добрите постижения трябва да бъдат изтъквани, защото стимулират  инвестициите.  Той изрази и надежда излишъкът в бюджета да позволи страната да задържи най-ниски нива на данъците в ЕС.


Изтъквайки ролята на малките и средни предприятия за българската икономика, Цветан Симеонов отбеляза, че именно те  са във фокуса на световната икономическа мисъл, обществени организации, междуправителствени организации. Вече втора седмица в Женева тече 104-та сесия на Международната конференция на труда и един от основните въпроси, разискван там е именно ролята на МСП в обществото. В момента в Торино се провежда Световния форум на търговските палати и там също основна тема е това как да се даде повече въздух на малкия и среден бизнес. Миналата седмица в Рига завърши съвещанието на Асоциацията на Европалати, където МСП също бяха във фокуса на вниманието на делегатите.


В организираната от Индустриален клъстер Средногорие Трета годишна конференция „ИНДУСТРИЯ, ЕНЕРГЕТИКА И ОКОЛНА СРЕДА 2015“ участваха депутати, зам.-министри, експерти, представители на деловите среди и обществени организации. В рамките на форума бяха представени тенденциите на развитие при опазването на околната среда и осигуряване на устойчивост и се  дискутираха актуални въпроси за енергийния сектор, икономиката и опазването на природата.

Повече информация – ТУК


11.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад