Назад

БТПП участва на IX Световен конгрес на търговските палати



Над 1600 представители на бизнеса и търговско-промишлените палати от 120 страни по света участваха на IX Световен конгрес на търговските палати, който се провежда в Торино, Италия в периода 10-12 юни 2015 г. Организатор е Търговско–промишлената палата на Торино.
 
Председателят на БТПП Цветан Симеонов взе участие във официалното откриване на Световния конгрес. 
 
Тази година събитието преминава под мотото "Общност, идентичност и визия" с акцент върху Европа и икономическите предизвикателства, които оказват влияние в региона. 
 
В рамките на Конгреса – 3 работни дни, са предвидени 3 пленарни сесии, 20 семинара, 2500 кв. м. изложбена площ и над 100 лектори, представители на бизнеса и търговско-промишлените палати по света. В сесиите ще бъдат разгледани темите за глобалната търговия, електронните ТПП, източници на финансиране на МСП, ролята на институциите. Организирана е специална програма за представителите на бизнеса - провеждане на двустранни срещи или посещение на заводи.
 
Безспорен приоритет за БТПП е дигитализацията на традиционните дейности на търговските палати. На базата на успеха, постигнат в определени области - Арбитражен съд, мобилни приложения, търговски регистър, БТПП ще продължи да поставя акцент в тази посока. По линия на GS1, Палатата е връзката на страната със световните стандарти в областта на търговията и обмена на данни.
 
За повече информация: http://www.worldchamberscongress.org
 

11.06.2015 г.

Още новини:

Видео:

Назад